In Nederland worden er steeds meer events georganiseerd die in het teken staan van Young Adult boeken. En daar word ik zo vrolijk van! Daarom besloot ik er één te organiseren op mijn werk, de nieuwe bibliotheek Almere!

Op zaterdag 2 maart staat de bibliotheek helemaal in het teken van Young Adult boeken. Het start om 11.00 uur & duurt tot 16.00 uur, een middag vol creatieve workshops, YA-schrijvers en natuurlijk standjes vol bookish merchandise.

Workshops

In de ochtend en in de middag zijn er verschillende workshops te volgen van Adorable Books, Zon & Maan, Marijke F. Jansen én Chinouk Thijssen! De meiden van Adorable Books leer je alle ins en outs over het schrijven van een artikel voor een boekenblog. Hoe start je een blog, waar moet je op letten, krijg je schrijftips mee en hoe maak je de mooiste boekenfoto? Je leert het van Adorable Books!

Teken je liever? Dan kun je terecht bij de workshop Illustreren van illustrator en boekblogger Zon & Maan. Je gaat aan de slag met illustreren van je favoriete quote. Denk aan een stukje tekst uit je favoriete boek of een zin uit dat ene mooie liedje.

Chinouk Thijssen is een Young Adult schrijver van o.a. Fataal Spel, Blindelings en haar pas verschenen boek Truth or Dance. Chinouk Thijssen komt naar het Young Adult Event om een masterclass spannend verhaal schrijven te geven! In deze masterclass leer je alles over het schrijven van een YA-boek; van taalgebruik tot personages.

Hoewel onze maatschappij heel gevarieerd en divers is, komt diversiteit niet altijd terug in Young Adult boeken. Schrijfster Marijke F. Jansen laat jullie in de workshop Diversiteit in Young Adult boeken zien op welke manieren diversiteit terug kan komen in boeken en waarom dit zo belangrijk is. En vooral ook wat dit betekent voor jezelf durven zijn.

Schrijfambities?

Heb je zelf de droom om een eigen boek uit te brengen maar heb je geen idee waar te beginnen? Carlie van Tongeren kan je er alles over vertellen! YA-boek Heerestraat & Rozenlaan kwam in 2018 uit bij Blossom Books en ze zal je alles vertellen over het proces! Tijdens de Q&A kun en mag je haar alles vragen.

Liever weten hoe het eraan toe gaat bij een uitgever? Tijdens het Young Adult Event kun je speeddaten met Moon Uitgeverijen! Moon geeft boeken van hoge kwaliteit uit voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. De uitgeverij heeft boeken uitgebracht van o.a. Cassandra Clare, Mel Wallis de Vries, Gayle Forman, Jennifer Niven en Angie Thomas.

Stands, tattoo’s & music!

Natuurlijk is een Young Adult Event niet compleet zonder stands! Boekenliefhebbers kunnen zeker hier hun verzameling groter maken. Denk aan de mooie boekenlinten van BibiBooks, kaarsen van Romemade Candles of scoor een boekenbox bij BOOX. Op het event kun je nog veel meer scoren, stands genoeg!

Tussen alle workshops door wordt er ook gezorgd voor muziek, 22xLoud zal tussendoor een set spelen. 22xLoud is een Amsterdam’s collectief met een bemanning van 6 man (3 vocals) en zal zaterdag 2 maart aanwezig zijn met twee vocals; Zoe & HVNLY.  Diversiteit is wat hen definieert. Ieder lid van dit collectie werkt aan het effenen van hun weg naar succes en mixen hun talenten en variërende muzikale achtergronden tot een soulvolle experimentele sound.

Tijdens het event kun je ook een tijdelijk boektattoo nemen bij Kuona Airbrush Tattoo. Kuona Airbrush tattoo neemt verschillende bookish sjablonen mee, waar jij uit kunt kiezen. De tattoo wordt gezet met een airbrush, dit is een op lucht werkend verfspuit. Het doet geen pijn, voelt beetje koud en kan wellicht kietelen. Liever een herinnering voor altijd? Ga dan op de foto bij onze green screen!

Film: The Hate U Give

Eindig je bezoek aan het Young Adult Event op 2 maart lekker onderuit gezakt bij de film ‘The Hate U Give’!

Starr Carter beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels blanke privéschool waar ze naartoe gaat. Deze balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is …