Ben jij een young adult-fan? Misschien is dan het Young Adult Event in de nieuwe bibliotheek Almere iets voor jou. Op zaterdag 1 februari 2020 zijn er van 11:00 uur tot 16:00 uur in de nieuwe bibliotheek Stad verschillende workshops die je kunt volgen en kun je een kijkje nemen bij verschillende stands. Het is een dag waarbij young adult boeken en schrijvers centraal staan. 

Young Adult Event

Tijdens het Young Adult Event is er van alles te doen! Zo worden er verschillende workshops gegeven en zelfs masterclasses door twee YA-schrijvers zelf. Heb je altijd al je eigen verhaal willens schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan zijn de masterclasses een echte aanrader! Ze worden gegeven door YA-schrijver Cis Meijer, bekend van spannende verhalen, en Buddy Tegenbosch, die dit jaar kans maakt op de Jonge Jury prijs. Ben je meer van persoonlijke verhalen en bloggen? Dan kun je naar de workshop van That Blonde Woman, ze leert je alle ins & outs van bloggen en schrijven.

Verder kun je ook lekker creatief aan de slag tijdens het event. Maak je eigen pennenveren met Oli Veyn of ga aan de slag met het ontwerpen van je eigen boekenlegger. Of laat je omtoveren tot een YA-karakter bij de Storydust booth van Oli Veyn. Neem tussen alle workshops een kijkje bij de verschillende stands en verzamel de mooiste bookish merchandise of laat je eigen zelfportret tekenen door Pippa Knus, dat duurt maar 10 minuten! Daarnaast kun je ook al je YA-kennis testen tijdens de Pubquiz én kun je de nieuwste YA-boeken scoren bij Boekhandel Stumpel, want zij staan ook met een stand op het event.

Voor degene onder ons die dromen van het uitgeven van een eigen boek, kun je speeddaten met Uitgeverij Moon! Je kunt ze alles vragen over het uitbrengen van je eigen boek of lever meteen je manuscript bij ze in. Liever tips en trucs van de YA-schrijvers zelf? Ook dat kan. Ze geven namelijk een Q&A en is er de mogelijkheid om een handtekening te scoren.

Week van Poëzie

Omdat het ook de Week van Poëzie is wordt er ook een workshop Poëzie schrijven georganiseerd: van Schrijversblok naar Spraakwaterval. De les wordt gegeven door MartMaakt, die eerder de Poetry Slam heeft gewonnen. Na de workshop is er ook een mogelijkheid om meteen podium ervaring op te doen, je mag namelijk je gedicht voordragen tijdens het event aan de bezoekers van de bibliotheek. Toch iets te spannend? Geen probleem, het is niet verplicht!

Persoonlijke ervaring

Vorig jaar ben ik zelf langs geweest bij het Young Adult Event in de nieuwe bibliotheek Stad en heb een workshop: Hoe schrijf je spannende verhalen? bij Chinouk Thijssen gevolgd. Hoe ik deze hele ervaring (de workshop en het event) in een paar woorden kan omschrijven? Absoluut geweldig! Dit is dé plek waar schrijf- en leesliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten. Daarom ga ik ook dit jaar weer.

Lezen is een eenzame hobby. Je brengt tijd door met je boek op schoot in je slaapkamer, op de bank, in de bus of trein etc. en meestal is dit alleen. Voor jou begint de wereld in het boek te leven, misschien begint deze wel reëler aan te voelen dan je leven. Vaak, of dat merk ik bij mijzelf, kan ik mijn liefde voor de wereld in het boek niet met veel anderen delen. Daarom is dit YA-event zo geweldig, omdat je mede lees- en schrijfliefhebbers ontmoet en je enthousiasme voor de boekenwerelden met elkaar kunt delen. Dit is dé plek om gelijkgestemden te ontmoeten! Een absolute aanrader voor alle lees- en schrijf fans, jong of oud. En dat komt van een meisje die dacht dat ze niet van dit soort events hield. So: give it a try!

Benieuwd naar het hele programma van het Young Adult Event? Klik dan hier voor meer informatie.

Dit is een gastblog geschreven door Lilianne, redactielid van de website www.jonginalmere.nl: Hi! Mijn naam is Lilianne en ik ben een helft van een eeneiige tweeling. l Schrijven l Lezen l Fotograferen l Tekenen l Reizen l Paardrijden l “That’s the thing about books. They let you travel without moving your feet.” – Jhumpa Lahiri