Word jij deze zomer net zo soepel met je woorden als Jörgen Gario? Kom je erachter hoe je precies een vette serie schrijft? Of leert Stefano Keizers jou de beste grappen maken? De komende weken leer je bij jouw favoriete taalbazen dé trucjes met taal. Of dat nou voor een podcast, vlog, een verhaal of leuke songtekst is. Taalbaas geeft iedereen tussen de 12 en 18 jaar de kans om deze zomer workshops te volgen bij de leukste schrijvers, acteurs, journalisten, spoken word artiesten en cabaretiers van Nederland.

En het leukste? Het is helemaal gratis en voor niks!

Ze staan voor je klaar!

Maartje Wortel bijvoorbeeld, of Stefano Keizers, Tim Haars, Melody Klaver, Ingmar Heytze, Micha Wertheim & Hagar Peeters. Maar ook Abbey Hoes, Philip Huff, Ruud de Wild, Manon Uphoff, Selma Noort, Anna van Praag, Derek Otte, Daan Heerma van Voss, Khalid Boudou en nog veel meer! Bekijk snel het programma voor alle gratis sessies.

Over Taalbaas

In juni 2020 riepen zo’n 250 hoogleraren, universitair docenten, schrijvers, theatermakers en leesbevorderingsorganisaties (De Leescoalitie, Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum, de Koninklijke Bibliotheek, de Vereniging van Openbare Bibliotheken, het Nederlands Letterenfonds, De Schoolschrijver & De Schrijverscentrale) in de Volkskrant op om deze zomer een groot Covid-leesoffensief te starten. Aanleiding was het rapport van de Onderwijsinspectie dat een kwart van de Nederlandse jongeren met een leesachterstand van school komt.

Taalbaas verbindt professionele woordkunstenaars die nu zonder podium en publiek zitten met middelbare scholieren om hen te prikkelen tijdens deze zomer, in crisistijd, meer te lezen en creatief met taal aan de slag te gaan. Het project Taalbaas wordt ondersteund door het Ministerie van OCW met CJP, Scholieren.com en Lichting als mediapartner.

Bron: www.taalbaas.nu