Halverwege 2018 besloot ik dat ik het hef in eigen handen moet nemen als ik mij weer zelfverzekerd wil voelen en lekker in mijn vel wil zitten. Ik was toentertijd behoorlijk aangekomen en ik hield mij totaal niet bezig met eten en voeding. Toen liep ik bij Musculi Fit naar binnen in Almere-Haven.

Stap één is gezet

Laat ik bij het begin beginnen, de afgelopen jaren zat ik niet echt lekker in mijn vel, sportte ik weinig tot helemaal niet en was ik totaal niet bezig met eten en voeding. Resultaat? Een gewicht van 76 kg, met een lengte van 1.57, jep. Ik heb mij meteen ingeschreven bij een sportschool om gemotiveerd te gaan beginnen. De eerste drie tot vier weken gingen lekker, ik sportte 2x keer per week, ik dronk veel proteïne shakes (wilt ook niet perse goed zijn btw) en was ik voor mij gevoel goed bezig. Maar daarna zakte het in…Twee keer per week sporten werd één keer per week sporten en dat bouwde weer tot helemaal niet sporten.

Ik werkte toen nog bij de bibliotheek in Amsterdam en ik reisde dus altijd met het openbaar vervoer. Als ik in de bus zat reed ik altijd langs Musculi Fit, vanuit het busraam zag ik altijd zijn signing hangen. En het bleef maar in mijn hoofd hangen hoe tof dat er uit zag. Ik besloot mijn stoute schoenen aan te trekken en ik liep naar binnen. Geloof me, best choice ever.

Small Group Training

Dit zal geen verhaal worden dat ik opeens het licht gezien heb, ontzettend veel ging sporten en alle kilo’s eraf vloog. Was het maar waar! Maar ik heb wel de vorm, begeleiding, motivatie en sport gevonden waar ik ontzettend enthousiast over ben geworden.

Bij Musculi werken ze dus in Small Group Training die begeleid word door de eigenaar en met een small group word dus bedoeld: niet meer dan zes mensen. Al zijn het eigenlijk altijd vier. In één uur worden wij begeleid door de trainer. Dit begint altijd met een aantal oefeningen en we sluiten altijd af met een circuit. En het is geen standaard sportschool met cardio en apparaten. Nee. Het is echt puur krachttraining gecombineerd met uithoudingsvermogen, gepusht door je trainer maar ook door de andere medesporters.

Maar waarom Small Group? Ik houd van de combinatie dat je moet komen, want je wordt ingedeeld in een tijdsschema wanneer jij wilt sporten, je sportenvrienden maakt én dat je dus wel echt 1 op 1 begeleid word binnen zo’n groep. Mijn trainer weet precies hoe hard ik kan en duwt mij altijd weer even het randje over. Daarnaast houd ik in een app mijn eten bij en checkt mijn trainer dit vaak. Ik word dus ook begeleid op gebied van eten. Maar het allerbelangrijkste voor mij? Dat ik mijn oefeningen goed uitvoer, dat ik de juiste work-outs doe en dat ik mijn lichaam niet blessuur. En natuurlijk die schop onder mijn kont…

Vasthouden

Ik had nooit gedacht dat ik pull-ups kan doen, dat ik kan deadliften of 60 kilo kan back squaten. En dat bouw ik nog steeds op. En de kilo’s? Die gaan omlaag.  Ik weeg nu 65 kilo, ik ben nog niet waar ik wil zijn maar dat komt ook omdat ik naast het sporten geniet van eten, het moet natuurlijk allemaal wel leuk blijven. Maar ben ik trots? Ja. Als ik nu naar mezelf kijk voel ik mij goed. En dat ik nu een maatje 38 aan kan is natuurlijk een hele grote pluspunt!