Oke, we zitten dan alweer in februari maar ik hoor veel mensen om mij heen zeggen: ik ga dit jaar echt meer boeken lezen! Je houdt het ongeveer een weekje of twee vol, waarna het weer inzakt. Zonde, want lezen is zo fijn!

Heb jij ook het goede voornemen om dit jaar meer te gaan lezen? Dan heb ik vijf tips voor je waar je wellicht iets aan hebt.

1. Leesstoel/ruimte

Mocht je de ruimte ervoor hebben, maak dan een gezellig, warm en speciaal leeshoekje in je huis/slaapkamer. Ik heb bijvoorbeeld een heerlijke grote stoel staan, waar ik in kan zitten en liggen met een boek.  Het zorgt ervoor dat het aantrekkelijk voor je wordt om meer te gaan lezen.

2. Routine

Als het kan, probeer het lezen onderdeel te maken van je dagroutine. Kies een moment op de dag dat het jou goed uitkomt om lekker even te lezen. Al zijn het maar een paar pagina’s! Pak je boek erbij tijdens je lunch, als je thuiskomt of voor het slapen. Het zorgt ervoor dat je nog even hebt gelezen en een paar minuten ontspanning voor jezelf op de dag! It’s a win-win.

3. Luisterboek

Oké, mocht tip twee toch echt niet lukken, omdat je een drukbezette dag heb, speel dan een klein beetje vals. Maak gebruik van een luisterboek! Heerlijk om even te luisteren tijdens het koken, sporten of in bed.

4. Reading Challenge

Zet een doel voor jezelf en houd bij wat je leest! Dit zorgt ervoor dat je bewuster wordt van waar je mee bezig bent. Denk aan een aantal boeken die je dit jaar gelezen wilt hebben. De Reading Challenge van Hebban kan je daarbij heel goed helpen! Daarnaast zie je allerlei opdrachten waar je aan mee kan doen en aanraders.

5. Boekenlijstje

Lees je graag boeken van een bepaalde schrijver of juist van een genre? Ga dan een leeslijstje bijhouden! Ook de website/app Hebban kan je daarbij heel goed helpen. Het bijhouden van de boeken die je uit hebt gelezen, geeft je weer extra motivatie om weer te beginnen.