Het zijn rare, bijzondere tijden momenteel, de anderhalf meter samenleving. Toch vind ik het ontzettend mooi ook om te zien hoe mensen, bedrijven, ondernemers en nog veel meer creatief aan de slag gaan om zich staande te houden. Omdat een terrasje pakken na het fietsen er niet meer inzit en uit eten gaan ook even niet, bestellen wij nu minstens één keer per week bij een restaurant of lunchroom in Almere. Onze (kleine) bijdrage aan de locals. Maar waar kan je in Almere echt lekker eten bestellen? Ik tip je mijn drie favoriete afhaal eetgelegenheden!

Taj Mahal

In Almere-Poort zit de Taj Mahal, een Indiaas restaurant waar ze heerlijke gerechten uit India serveren. Persoonlijk vind ik dat ze de lekkerste rijst hebben, goed gekruid maar tegelijk ook lekker zoet. Ik probeer er altijd weer een ander gerecht, maar mijn all time favorite is toch echt de Korma! Jasper bestelt altijd hetzelfde (never change a winning game) en gaat voor de Tikka Massala met een naanbrood erbij.

Daabij krijg je ook altijd een bakje curry en een kleine salade mee. En alles bij elkaar zorgt voor een heerlijke rijsttafel, genoeg eten voor twee dagen en het is elke keer weer echt heerlijk bereid.

Neighbours Kitchen

Dit is écht mijn mijn favorite lunchroom in Almere en de grootste pluspunt? Ze zijn 100% plantaardig! Naast dat het eten er echt heerlijk is én gemaakt word met echt passie, werken zij met lokale, biologische of Fairtrade producten. Ze gaan langs locals en boeren om de lekkerste en verse producten te halen. Hoe gaaf is dat?!

Geïnspireerd op authentieke smaken uit de Cariben, India, Afrika en het Mediterrane gebied, geserveerd in een knusse huiskamer setting urban eetcafé. Maar voor nu even thuis.

Restaurant Seni

In september 2018 opende Afrikaanse restaurant Seni haar deuren in Almere-Haven Centrum. Hier kun je terecht voor kruidig, pittig en traditionele gerechten uit Ethiopië. En dan ga je all the way traditioneel. Je krijgt heerlijk ‘pannekoeken’ met je gekozen gerecht erboven. Je eet het gerecht dan ook met je handen! Ze hebben er ook heerlijk drankjes uit Ethopië en gastvrijheid staat bij het restaurant op nummer 1.

Nu is het helaas niet mogelijk maar na coronatijden raad ik je ook aan om in het restaurant te gaan eten! De eigenaren verwelkomen je persoonlijk en vertel je graag meer over hun gerechten en cultuur.

Bij al deze eetgelegenheden kun je dus eten bestellen en afhalen en/of bezorgen, boordevol smaak en cultuur op je eigen bordje in huis!

Welk restaurant ga jij uitproberen?