De afgelopen weken stonden bij mij in het teken van series. Ik heb seizoen 2 van Thirteen Reasons Why gekeken en heb ik de familie/drama serie This Is Us ontdekt. Maar nu is het weer tijd voor boeken! Want juni is vandaag begonnen en dat betekent dat er weer toffe boeken aankomen. Dit is mijn top 5 verwachte boeken van juni!

  1. Dit is allemaal waar – Lygia Day Peñaflor

Dit is het eerste vertaalde boek van de schrijfster Lygia Day Peñaflor en door de kaft trekt het verhaal mij ontzettend aan. Persoonlijk ben ik niet echt van de verhalen die bestaan uit dagboekfragmenten, maar ik ben wel ontzettend benieuwd naar dit verhaal over fandome, vertrouwen en verraad!

‘We zijn vrienden met Fatima geworden ómdat ze schrijfster is. Als je een leeuw knuffelt moet je niet gek opkijken wanneer hij je bijt.’

Vier tieners raken bevriend met hun favoriete auteur. Na een tijdje ontdekken ze dat zij hun grootste geheimen verwerkt heeft in haar nieuwe boek. Met grote gevolgen… Waren ze wel echt bevriend met de beroemde Fatima of zag zij hen alleen als materiaal voor haar nieuwe hoofdpersonen?

Verschijnt: 13 juni
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Young & Awesome

  1. Zoek me tussen de sterren – Francesca Zappia

Net als Dit is allemaal waar gaat dit boek ook over fandome. Eliza is namelijk de anonieme bedenker van de ontzettend populaire online strip Monsterzee. In de online wereld voelt zij zich helemaal veilig, totdat zij Wallace ontmoet. Een jongen die fan is van de online strip en voorzichtig laat ze Wallace steeds meer toe…Het lijkt mij een prachtig verhaal over fandom, online vriendschap maar vooral over de grote invloed van internet.

‘Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?’

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult?

Verschijnt: 13 juni
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Young & Awesome

  1. De stalker in de nacht – Robert Bryndza

Na zijn succesvolle debuut Het meisje in het ijs, keert inspecteur Erika Foster weer terug in zijn nieuwe detective. Het verhaal speelt zich nu af in de zomer en volgen wij de inspecteur tijdens haar onderzoek naar een moordenaar die behoorlijk berekend is.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed -gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer -berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat.

Verschijnt: 12 juni
Genre: Thriller
Uitgeverij: Meulenhoff

  1. Soms lieg ik – Alice Feeney

Soms lieg ik is het Nederlandse thrillerdebuut van Alice Feeney, waar ik al een tijdje naar uitkijk. Het verhaal gaat namelijk over een vrouw die een locked-in-syndroom heeft. Ze hoort alles, maar ze kan zich niet bewegen en ze kan niet praten. Ze ligt in coma en ze probeert erachter komen wat er vooraf gebeurd is en wie ze wel en niet kan vertrouwen.

Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten. Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar. Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?

Verschijnt: 5 juni
Genre: Thriller
Uitgeverij: Bruna Uitgevers

  1. Gespleten – Karin Slaughter

The queen of crime is terug! Of althans, ze is nooit echt weggeweest, maar er komt weer een nieuw boek uit! En een hele boektoer door Nederland, hoe tof. Benieuwd of ze bij jouw in de buurt komt? Je kunt hier alle data vinden!

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Ze weet dat Laura een onopvallend maar tevreden bestaan leidt en nooit iets voor haar verborgen zou houden. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura elke week lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag verandert in een bloedbad, ziet Andrea een heel andere kant van haar. Een kant die mijlenver verwijderd is van de kalme zachtmoedigheid die ze van haar moeder kent. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

Dan blijkt dat de schutter het op haar moeder gemunt had. De politie wil weten waarom, maar Laura weigert elke medewerking. Ze vraagt Andrea zelfs om haar te helpen allerlei sporen uit te wissen. Zo ontdekt Andrea dat haar moeder zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En kun je iemand nog vertrouwen als die een volslagen vreemde blijkt te zijn ook als diegene je moeder is?

Verschijnt: 12 juni
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins