Happy new year! Dat het een mooi jaar mag worden, vol leesplezier en verborgen (boek)schatten! Om het jaar maar meteen goed te beginnen, heb ik de boeken waar ik naar uitkijk voor deze maand op een rijtje gezet.

Kind 39 – Ilaria Tuti

Dit is het Nederlands debuut van de schrijver Ilaria Tuti. Iedereen die mijn blog leest, weet dat ik tussendoor van een goede detective houd. Het verhaal trekt mij meteen aan en omdat het een debuut is ga ik er helemaal blanco in!

Commissaris Teresa Battaglia is buitengewoon getalenteerd, een vakvrouw die niet rust tot het ware verhaal achter de gruwelijke daden van de meest zieke criminele geesten naar boven komt. En het is ook een vrouw met issues: ze krijgt haar gewicht maar niet onder controle en ze lijkt steeds meer van haar geheugen te verliezen.

Samen met haar jonge en onervaren collega Massimo stort Teresa zich op de zaak van het lijk in het bos met de uitgestoken ogen. Het blijkt niet het enige lijk… Waarom verminkt iemand op zo’n gruwelijke wijze de lichamen van zijn slachtoffers? Welke andere geheimen verbergt het ijzingwekkende decor van dreigende Alpen rondom het onheilspellende bergdorp?

Verschijnt: 4 januari
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: Xander Uitgeverij

Horen, zien, zwijgen – J.D. Barker

Als er staat voor de fans van Robert Bryndza en M.J. Arlidge, dan ben ik al meteen getriggerd. Ik heb gelezen dat ondertussen de film- en televisierechten zijn verkocht aan de makers van o.a. Cold Case. Dus ook horen, zien, zwijgen komt deze maand op mijn TBR-pile!

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een -pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet -detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar die hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

Verschijnt: 8 januari
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: Boekerij

Kleine leugens – Isabel Ashdown

It’s a thriller month for me! Isabel Ashdown brak door met haar debuut Kleine zus, die ik ontzettend goed geschreven vond. Dus een nieuw verhaal van de schrijver moet ik natuurlijk ook gaan lezen.

Psychologische thriller over vriendschap, duistere geheimen en verraad.

Achttien jaar geleden zei Martha haar beste vriendin Juliet Sherman gedag op een donker weggetje langs een rivier in de Londense nacht. De volgende morgen werd Juliets fiets gevonden aan de waterkant. Juliet zelf was spoorloos verdwenen.

Bijna twee decennia later is Martha een bekende tv-persoonlijkheid en bereidt ze zich voor op het presenteren van een nieuw opsporingsprogramma. Haar eerste zaak is die van Juliet. Na al die jaren moet Martha contact zoeken met haar oude vrienden om te ontdekken wat er precies gebeurde in de laatste momenten van Juliets leven. Maar ook de allerbeste vrienden hebben geheimen voor elkaar.

Verschijnt: 8 januari
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: Boekerij

De kleur van de zon – David Almond

Als bibliothecaris ben ik echt dol op de boeken van David Almond, prachtige, wonderlijke verhalen waar je in verdwijnt. Ik raad de boeken dan ook vaak aan in de bibliotheek. Benieuwd waarom? Dan moet je echt zelf een boek gelezen hebben van David Almond om het te begrijpen 😉 !

Het is een stralende zomerochtend in het stadje aan de Tyne waar Davie woont. Op straat komt hij zijn beste vriend tegen, die hem vertelt dat er een jongen is vermoord. Het blijkt om Jimmy Killen te

gaan. De dader kan dus niemand anders zijn dan Zorro Craig, want de families Killen en Craig zijn al sinds jaar en dag aartsvijanden. Het hele stadje loopt uit om het lijk te zien, maar Davie krijgt al snel

genoeg van alle roddels. Hij besluit de heuvel waartegen het stadje gebouwd is op te gaan. Hoe hoger hij komt, hoe meer Davie ontdekt over de toedracht van de moord, maar vooral ook over het leven en zichzelf.

Verschijnt: 15 januari
Genre: Young Adult / Kind & Jeugd
Uitgeverij: Querido