De maand april is weer aangebroken, tijd om alle chocolade eitjes af te trainen maar ook weer tijd voor nieuwe boeken! In deze month ahead neem ik je mee in mijn top 5 verwachtte boeken., met o.a. 2 van mijn favoriete thriller schrijvers.

  1. I see London, I see France van Sarah Mlynowski

‘I see London, I see France, I see Sydneys underpants!’

Dat klinkt toch meteen al pakkend? Op 10 april komt het boek uit bij uitgeverij van Goor. Een grappig en ontroerend verhaald over de negentienjarige Sydney, die in de zomer een rondreis gaat maken door Europa.

De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid.

Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

Verschijnt: 10 april
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Van Goor

  1. Achter je – Lisa Gardner

Lisa Gardner, een persoonlijk favoriet, is weer terug met haar nieuwste thriller Achter je. Net als Karin Slaughter, weet zij persoonlijke karakters neer te zetten met de nodige spanning. Ook maak ik nu kennis met de FBI-profilers duo Pierce Quincy en Rainie Conner.

Acht jaar geleden vermoordde Sharlahs broer hun beide ouders, om zijn eigen leven en dat van zijn zusje te reden. Sharlah werd geadopteerd door de FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, en zag haar broer nooit meer terug. Maar nu worden Pierce en Rainie opgeroepen na een schietpartij in het plaatselijke tankstation, de dader is op de vlucht geslagen. Alles wijst erop dat de broer van Sharlah de dader is, en iedereen vraagt zich af waarom hij opnieuw aan het moorden is geslagen. Voor de dertienjarige Sharlah is dit dé kans om weer in contact te komen met haar broer, en eindelijk inzicht te krijgen in die zwarte nacht waarin hun beide ouders omkwamen. Maar ze weet ook als geen ander dat het werkelijke gevaar altijd dichterij is dan je denkt.

Verschijnt: 5 april
Genre: Thrillers
Uitgeverij: Cargo 

  1. Klein klein kleutertje – M.J. Alridge

Helen Grace is terug! De meest bad ass rechercheur is terug en hoe. Het vorige deel, Wie niet weg is, was erg persoonlijk en ging Helen Grace de strijd aan vanuit de gevangenis. Nu lijkt het dat Helen Grace tijdens een moordonderzoek zelf het volgende doelwit is.

Vroeg in de ochtend wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze ligt half op de autoweg en het lijkt een tragisch ongeluk. Als Helen Grace op de plaats des onheils arriveert is het voor haar meteen duidelijk dat het om een koelbloedige moord gaat. Maar waarom deze vrouw – een liefhebbende echtgenote en zorgzame moeder – het slachtoffer is, is een raadsel.

Niet veel later wordt er in het winkelcentrum een apotheker gedood, terwijl hij nog klanten in zijn zaak had. Waarom worden er getuigen levend achtergelaten door de moordenaar? Helen moet al haar kennis van het misdadige brein in de strijd gooien, wil ze achter de identiteit van de dader komen voordat er nog een slachtoffer valt. En als ze zelf het volgende doelwit lijkt, wordt de zaak alleen maar persoonlijker…

Verschijnt: 10 april
Genre: Thrillers
Uitgeverij: Boekerij

  1. Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

Persoonlijk kijk ik ontzettend erg uit naar dit boekb. Mateo en Rufus krijgen een telefoontje dat zij nog 24 uur te leven hebben. Hoe ga je de laatste uren beleven? Welke keuzes ga je maken? Het lijkt mij een prachtig boek. En zoals de titel het al zegt, op het einde gaan ze allebei dood.

Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een overgetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen. Maar maak je geen illusies: op het einde gaan ze allebei dood.

Verschijnt: 26 april
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis

  1. Als een herinnering – Abbi Glines

Ik moet eerlijk bekennen, Abbi Glines is wel echt mijn guilty pleasure. Heerlijke romantisch, sexy verhalen met de nodige drama’s. In het boek Als een herinnering komen de 2 bekendste series van Abbi Glines namelijk samen. Rosemary meets Sea Breeze, ik ben ontzettend benieuwd hoe alle verhalen samen komen en hoe het een geheel gaat worden.

Als een herinnering is het eerste deel van een nieuwe serie van Abbi Glines waarin de personages van de populaire series Sea Breeze en Rosemary Beach elkaar ontmoeten.

Zeven jaar nadat ze elkaar voor het eerst ontmoetten en knalverliefd op elkaar werden, brengt het lot Bliss en Nate weer bij elkaar. Maar is dat sprankje geluk genoeg om hun liefde weer te laten ontbranden?

Verschijnt: 16 april
Genre: Literatuur & Romans
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV