In de Boekenweek voor Jongeren verschijnt bij Blossom Books YES, BABY – het derde boek van het succesvolle feministische duo DAMN, HONEY. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen schreven deze keer een pamflet speciaal voor de middelbarescholier. In dit pamflet worden de thema’s lichaam, ongesteld worden en seks besproken. Het pamflet is een eerste deel van een driedelige serie.

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, onder andere bekend van het veelvuldig herdrukte pamflet DAMN, HONEY en de populaire gelijknamige podcast, besloten zich ditmaal te richten tot de middelbarescholier. Het idee voor het pamflet ontstond door de vele lezersbrieven die het duo ontvangt van jongeren met specifieke vragen die horen bij de leeftijd. In dit eerste deel worden het eigen lichaamsbeeld, ongesteld worden en (de eerste keer) seks besproken. 

YES, BABY is eerste deel uit serie met taboe-onderwerpen

Eerste deel van drie

Tijdens het schrijven ontdekten de auteurs dat er te veel onderwerpen zijn waar jongeren mee moeten dealen en waar amper over gesproken wordt. YES, BABY zal daarom een drieluik worden met per deel een eigen thema. In het tweede deel zullen seksualiteit en gender aan bod komen, in het derde deel zullen ze het hebben over activisme en feminisme. 

Myrthe Spiteri, de uitgever en eigenaar van Blossom Books, is ontzettend blij met dit drieluik: “Het pamflet DAMN, HONEY bespreekt al een deel van deze onderwerpen, maar toch miste voor jongeren veel informatie. Omdat Blossom Books een uitgeverij is die zich specifiek richt op deze doelgroep, is het fantastisch dat we nu ook aan hen een pamflet van Marie Lotte en Nydia kunnen aanbieden. Zij schrijven zó eerlijk en met zo veel humor, dat ik zeker weet dat veel jongeren het fantastisch zullen vinden om hun werk te lezen. 

De auteurs

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen schreven in 2018 hun eerste pamflet DAMN, HONEY en begonnen niet veel later met de gelijknamige podcast. Binnen korte tijd groeiden ze uit tot het meest bekende feministische duo van de vierde golf en creëerden ze een waar feministisch platform. Onder andere BedrockVogue en Glamour rekenen zich tot hun fans. Het duo schreef samen eerder DAMN, HONEYHeb je nou al een vriend? en vertaalde De Cyclusstrategie van Maesie Hill. Vanaf het najaar 2020 zullen ze te zien zijn in diverse theaters.