De Spannende Boeken Weken komen eraan! Voor de 31ste keer zet de CPNB de spannende boeken in de spotlight en wel vanaf 1 juni, waar het daarna over gaat naar zomerlezen. En net als bij elk boekencampagne ontvang je een Boekenweekgeschenk bij aankoop van minstens €15,00 euro aan Nederlandstalige thrillers of romans. Houd je zelf ook van spannende boeken? Dan moet je dit jaar echt het Boekenweekgeschenk scoren, want de schrijver van dit jaar is niet de minste!

Boekenweekgeschenk

De Boekenweekgeschenk dit jaar wordt geschreven door M.J. Arlidge! Bekend van de boeken Iene Miene Mutte, Piep zei de muis, Klikspaan en nog veel meer, met rechercheur Helen Grace in de hoofdrol. Speciaal voor de Spannende Boeken Weken heeft hij het geschenk geschreven: Wat jij niet ziet. Omdat de maand juni dus om de spannende boeken draait, staat deze month ahead helemaal in het teken van thrillers & detectives. En natuurlijk staat M.J. Arligde als eerst, want naast het Boekenweekgeschenk komt ook boek negen uit met wederom Helen Grace in de hoofdrol.

Nog lange niet – M.J. Arligde

‘Je hebt nog één uur te leven.’

Dat is het enige wat er uit de telefoon klinkt voor er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: dat iemand zijn slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten houdt… en dan toeslaat.

Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Maar de dader blijft haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Totdat blijkt dat alle slachtoffers deel waren van dezelfde vriendengroep. Een vriendengroep voor wie elk telefoontje nu het laatste kan zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.

Verschijnt: 2 juni
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: Boekerij

Waar is Grace? – Emily Elgar

Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.

Verschijnt: 03 juni
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: De Fontein

Verzwegen – Karin Slaugther

Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.

Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer…

Dit is deel tien in de reeks met Sara Linton en Will Trent in de hoofdrol.

Verschijnt: 09 juni
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: HarperCollins

Zie mij – Jennifer Hillier

Toen Angela Wong, een van de populairste meisjes van de school, 16 jaar oud was, verdween ze van de een op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar gebeurde, noch Geo, haar beste vriendin, noch Kaiser, die bevriend was met beide meisjes.

Veertien jaar later worden Angela’s stoffelijke resten gevonden in de bossen bij Geo’s ouderlijk huis. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James. Destijds was Calvin Geo’s eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden.

Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten, duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela. Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo, en met elke moord komt hij dichterbij. Maar de waarheid is nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.

Verschijnt: 16 juni
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

Ons huis – Louise Candlish

Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar huis staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar man Bram de verkoopakte ondertekend hebben.

Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt.

Verschijnt: 11 juni
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: Volt