Afgelopen weekend las ik het boek Elke dag maandag van Jessica Brody. Het boek is haar Nederlandse debuut en is uitgebracht door Blossom Books.

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal-try outs en haar speech voor de klassen vertegenwoordigersverkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks!

Ellie is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voorkomen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat het steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

Elke dag maandag is een heerlijke feel-good roman die op een Amerikaanse high-school afspeelt. Ellie is een ontzettend leuk meisje waar je jezelf wel in gaat herkennen. De onhandigheid, het beste willen doen en de totale verliefdheid, alles raast door Ellie heen. En dat maakt het verhaal goed, je herkent de onhandige situaties die iedereen wel een keer heeft meegemaakt.

Ondanks het pesten en de ruziënde ouders, is boek vol humor geschreven en luchtigheid. En als je denkt, elke keer hetzelfde hoofdstuk, dezelfde maandag, dan heb je het mis. Na elke maandag lezen we een hoofdstuk van 4 maanden geleden, dus er is afwisseling. En daarnaast is geen een maandag hetzelfde.

Ondanks dat het boek mijn positief verrast heeft, is er een ook klein minpuntje. Ik had vanaf de eerste maandag meteen door hoe het zou eindigen. Maar wie weet is het voor jou wel heel verrassend.

Het boek scoort bij mij 3 sterren.