Afgelopen juni is De Kleur van Colorado van Rebecca Yarros, uitgegeven door Zomer & Keuning, uitgekomen. Ik heb het e-boek mogen ontvangen van de uitgeverij, wat perfect uitkwam voor mijn vakantie.

Net als bij haar eerdere boeken is het verhaal een rollercoaster aan gevoelens waardoor je niet wilt en kunt stoppen met lezen.

Over De Kleur van Colorado

Camden Daniels keerde zes jaar geleden terug van het slagveld zonder zijn jongere broer. Niemand in zijn thuisstad in Colorado kon hem dat vergeven. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis. Terug naar het verraad, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten.

Wat ik ervan vind

Het verhaal wordt uit twee perspectieven geschreven, van Willow en van Camden. Dit zorgt voor een fijne afwisseling in het verhaal en zo leer je ook de andere personages goed kennen. Want ondanks dat het verhaal om Willow en Camden draait, vormen de vader en broer Alex van Camden uiteindelijk de rode lijn door het verhaal.

Net als haar anderen boeken is het leger een terugkerend onderwerp en vormt het de basis voor de pijnlijke verleden van Camden en van Willow. Ondanks dat het verhaal draait om de gebeurtenissen vroeger en de gespannen situatie nu in het dorp is de aantrekkingskracht tussen Willow en Camden overduidelijk aanwezig, precies zoals wij het gewend zijn van Yarros.

To read or not to read

Het verhaal kwam langzaam op gang en prikkelt Yarros je vooral met gebeurtenissen uit het verleden waar je nieuwsgierig naar bent. Maar wanneer het verhaal eenmaal op gang komt wil je ook niet meer stoppen met lezen omdat je je helemaal tuis voelt in Alba, Colorado.

Ondanks dat het niet het beste werk is van Yarros is De Kleur van Colorado zeker een to read, mede door de personages en het dorp Alba die prachtig beschreven is, waardoor je eigenlijk niet wilt stoppen met lezen.