Hij stond al een tijdje te wachten op mijn TBR-pile maar ik heb éindelijk Cinder & Ella gelezen. Het eerste deel van een tweeluik, geschreven door Kelly Oram en uitgegeven door de Fontein. In het voorjaar 2021 komt het tweede deel uit maar kijk ik er naar uit?

Over Cinder & Ella

Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

Wat ik ervan vind

Na het lezen van de flaptekst is het al vrij duidelijk dat het verhaal een moderne hervertelling van het sprookje Assepoester is; overleden moeder, stiefzussen en een vader die Ella nauwelijks kent. Maar dat zijn ook de enige overeenkomsten. Het verhaal lees je vanuit het perspectief van Ella, een sterk en dapper meisje die te kampen krijgt met een verdrietig verlies, maar ook een meisje die haar eigen onzekerheden heeft die zeker herkenbaar zijn! Je leeft mee met Ella mede doordat Kelly Oram echt een warme en lieve persoonlijkheid heeft neergezet.

Naast dat wij meelezen met Ella, krijgt de lezer ook een kijkje in het leven van Cinder, een acteur uit Hollywood. Je krijgt een glimp van hoe het leven van een acteur eruit zou kunnen zien; imago en druk om aan de verwachtingen te voldoen van fans, media én van je ouders.

Soms is het natuurlijk allemaal te mooi om waar te zijn, maar dat hoort ook wel bij! Het is echt een modern sprookje en vanaf de eerste bladzijde zit je meteen in het verhaal, mede door de vlotte schrijfstijl van Kelly Oram.

To read or not to read

Read it, yes please! Het verhaal is heerlijk over the top: liefde, humor, dramatische stiefzussen maar ook serieuze onderwerpen komen aan bod. Ella maakt natuurlijk een verlies mee, rouw maar ook pesten, verhuizen en onzekerheden.

Cinder & Ella is een is een verhaal waarvan je vanaf de eerste bladzijde van geniet: een boek die je écht niet aan de kant wilt leggen. Gelukkig komt er deel twee want ik kan niet wachten om te weten hoe het verder gaat.

Ga jij dit boek lezen?