Over Mij

Ontzettend leuk dat je een kijkje neemt op mijn website, maar wie is Just One More Book?
Ik ben Miriam, achtentwintig jaar oud en een grote liefhebber van boeken. Sinds januari 2018 ben ik begonnen met het delen van verhalen op mijn persoonlijke boekenblog Just One More Book.

Mijn liefde voor boeken is al vrij jong begonnen, sinds dat ik een jaar of 7 was kwam ik elke zaterdag in de bibliotheek. Exact altijd 10 minuten te vroeg voor openingstijd omdat ik nooit te laat wilde komen. Met een stapel van 10 boeken ging ik altijd weer de deur uit en de week erop stond ik weer voor de deur om mijn stapel te verwisselen.

Omdat ik graag wil laten zien aan jeugd en jongeren hoe leuk lezen kan zijn, heb ik de opleiding Medewerker Informatie Dienstverlening gedaan; beter bekend als bibliothecaris. Nu werk ik als educatiemedewerker in de bibliotheek. Mijn werk is ontzettend divers, uitdagend en leuk! Ik ga naar basisscholen toe om in de klas een educatieve workshop te geven of om de schoolbibliotheek na te lopen. De andere dag sta ik voor een groep (middelbare school) docenten Nederlands om tips te geven over boeken die nu helemaal hot zijn onder de jongeren. Een YA festival organiseren? Ook dat kan! Nieuwsgierig naar mijn verhalen op werk? Dan kun je altijd een kijken nemen bij ‘bibliotheek.

Natuurlijk lees ik redelijk veel voor mijn werk of houd ik zo goed mogelijk bij wat net uitgekomen is. Maar wat lees ik zelf het liefst? Ik lees young adult, maar ook new adult verslind ik graag of een romantisch verhaal. Tussendoor vind ik een thriller/detective boek ook erg fijn om te lezen. Op Just One More Book kom je dan ook recensies tegen van mijn favoriete genres.

Van boeken wordt ik blij, maar ik houd er ook van om heerlijk een film of serie te kijken. Vooral Scandinavische series ben ik dol op! Maar ook Grey’s Anatomy, Riverdale en nog zoveel meer…Verder ben ik een muziekliefhebber, pak ik zoveel mogelijk concerten en kan je mij jaarlijks vinden op Pinkpop. HIM, Imagine Dragons, Panic at the Disco, The Killers, Nothing But Thieves zijn een paar favorieten, al zit ik ook elk jaar klaar voor het Eurovisie Songfestival.

Veel plezier op mijn blog!