Een gezond ontbijt zonder toegevoegde suikers, lekker met yoghurt, rozijnen en eventueel met wat zaden en pitten. Klinkt goed toch? Dit gerecht kan zowel als ontbijt als lunch; ik neem dit gerecht vaak mee naar werk. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om te gaan eten omdat ik weet dat mijn apple crumble op mij wacht. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder hoe jij je eigen apple crumble in een handomdraai maak!

Benodigdheden

  • 50 gram (plantaardige) boter
  • 2 appels (ik neem bijv. altijd Jonagold)
  • 4 eetlepels havermout
  • 4 eetlepels boekweitmeel (amandelmeel kan ook)
  • 1 theelepel kaneel
  • Eventueel naar smaak: handjevol rozijnen en zaden & pitten mix

Aan de slag

1. Verwarm je oven op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar

2. Smelt de boter in een steelpannetje op middelhoog vuur en haal het pannetje van het vuur

3. Roer vervolgens de boekweitmeel en havermout door de boter

4. Snijd de appels in kleine stukjes en voeg dit aan de mengsel toe

5. Roer alles goed door elkaar en schep alles over op de bakplaat

6. Bak de apple crumble in 15 minuten krokant in de oven

Ik eet mijn apple crumble graag met yoghurt, handjevol rozijnen en een eetlepel zaden en pitten mix. Je kunt de rozijnen eventueel ook mee bakken in de oven, net wat je lekker vindt.

Ga jij het gerecht uitproberen?