Ongeveer twee maanden geleden ben ik benaderd door Omroep Flevoland of ik interesse had om een tweewekelijks boekenpraat te houden. En dat vond ik wel tof! Om de week op dinsdag ben ik te horen op de radio van Omroep Flevoland, om 14.40 uur. Ondanks dat het al mijn 4e sessie is, zal ik de tips vanaf nu ook gaan delen op mijn blog.

Vandaag staat mijn boekenpraat in het teken van goede voornemens! Eerlijk is eerlijk, 2020 is bijzonder, raar, gek en uniek verlopen. Laten we hopen dat 2021 een ander jaar wordt en hopelijk bijzonder op een ander manier. Maar terug naar de boeken! Ik deel graag mijn drie favorieten boeken betreft goede voornemens!

Dear Good Morning – Lienke de Jong

Wil je meer uit je dag halen, meer sporten en routine krijgen? Dan moet je zeker het boek Dear Good Morning in huis halen van Lienke de Jong. In het boek deelt Lienke tips en tricks om een ochtendmens te worden, aan de hand van onderzoek en ervaringen. Kan iedereen een ochtendmens worden? Hoe zit het eigenlijk met de biologische klok? Waarom is ’s ochtends bewegen beter dan ’s avonds?

Na het lezen van dit boek weet je één ding zeker: succes ligt binnen handbereik als je met het goede been uit bed stapt!

De kracht van teruggeven – Maartje Bergman

Een ander boek die ik graag wil delen is het boek De kracht van teruggeven van Maartje Bergman. Het is een informatief boek over het teruggeven aan de natuur en aan jezelf. Alles wordt verteld aan de hand van drie thema’s: duurzaamheid, fitheid en gezondheid. Naast wetenschappelijk onderbouwde informatie komen er ook leuke weetjes tussendoor en vertelt Maartje over haar eigen ervaringen. Het is geen boek met je moet dit of moet dat, het is echt een boek waardoor je gaat nadenken over wat jij wilt.

Wat ook ontzettend handig is dat Maartje ook werkboek erbij geschreven heeft, dus mocht je aan de slag willen gaan maar weet je niet waar je moet beginnen? In het boek deelt zij tips en tricks om je op weg te helpen.

Vegan Vibes – Lisa Steltenpool

Het komt steeds vaker ter sprake; vegetarisch of vegan eten. Wil je zelf minder vlees eten thuis of wil je meer informatie over vegetarisch of vegan eten? Lisa Steltenpool legt je alles in makkelijke taal uit in haar boek Vegan Vibes. Het boek is een fijne combinatie van informatie en recepten. Het leert je van a tot z alles over vegan eten en is daarmee geschikt voor mensen die meer plantaardig willen eten tot ervaren vegans.

Wat zijn jouw goede voornemen voor 2021?

Wil je het interview terugluisteren/kijken? Check dan Omroep Flevoland!