Op donderdag 17 mei organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam het OBA YA festival! Een middag vol schrijvers, workshops en kraampjes. Benieuwd wie er komen en welke workshops er gegeven worden? Lees dan vooral verder!

Samen met mijn collega’s heeft de OBA een festival georganiseerd voor de echte bookjunkies! En geloof me, er valt genoeg te doen! Je kunt heerlijk even rondkijken in de Festivalzone, waar je stands kunt vinden die toffe bookish stuff verkopen. Denk aan Proudbookjunk, die boekkaarsen maakt, of Firefly-Books, die mooie boekenlinten maakt, zodat je altijd weet waar je gebleven bent in je boek. Wist je dat je een boekenbox thuis opgestuurd kan krijgen? Met natuurlijk een boek en goodies. Het enige wat je weet is het thema/genre! BOOX kan je er veel meer over vertellen.

Meet & Greet en workshops

Ben je naast lezer ook een schrijver? En wil je weten hoe je je eigen boek kunt uitbrengen? Ook daar hebben wij aan gedacht! In de Festivalzone kan je Blossoms Books, Moon Uitgeverijen en Uitgeverij Q vinden; zij kunnen al je vragen beantwoorden.

Naast de Fesivalzone worden er ook verschillende workshops gegeven. Zon en Maan gaat je laten zien hoe je je eigen boekenquote kunt illustreren. Wil je liever leren hoe je je eigen boekenblog kan schrijven en waar je moet beginnen met het starten van een eigen boekenblog? Daar kan Adorable Books je alles over vertellen!

Schrijvers

Natuurlijk hebben we ook aan schrijvers gedacht! We hebben toffe YA-schrijvers van eigen bodem uitgenodigd, die je meenemen in de schrijverswereld.

Buddy Tegenbosch vertelt je alles over het vak schrijven en zijn personages. Liever weten hoe je een spannend verhaal kunt uitdenken en schrijven? Dan is de workshop van Margje Woodrow echt wat voor jou! Chinouk Thijssen kan je alles vertellen over het schrijven van een YA-boek, van personages tot aan planning en taalgebruik, alles komt aan bod. Natasza Tardio schrijft boeken met een sterk maatschappelijk thema. Zij vertelt hoe zij aan haar inspiratie komt en gaat ze met je in gesprek over de thema’s.

OBA YA Fest in het kort:

14.30 – 14.45 – Festivalzone met o.a. stands, workshops en meet & greet met uitgeverijen
15.00 – 15.45 – Workshopronde 1, met o.a. Natasza Tardio, Buddy Tegenbosch, Zon & Maan, Adorable Books
16.00 – 16.30 – Programma in het theater met Buddy Tegenbosch, Margje Woodrow en Natasza Tardio.
16.45 – 17.30 – Workshopronde 2 met o.a. radioprogramma ‘hoe debuteer ik bij een bekende uitgeverij?’ en Chinouk Thijssen geeft tips.
16.45 – 18.00 – Festivalzone met o.a. stands, workshops en meet & greet met uitgeverijen

Wanneer: donderdag 17 mei 2018, 14.30 – 18.00 uur
Waar: OBA Theater, Centrale OBA (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam)
Prijs: kaartjes kosten € 10,- en € 5,- met een OBA-pas. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je een gratis lidmaatschap krijgen bij de OBA en leen je boetevrij

Wil je meer weten over het OBA YA Festival? Neem dan een kijkje op de pagina van de OBA. Wil je liever meteen een kaartje kopen? Dat kan hier!

 

Zie ik jou op het OBA YA Festival op donderdag 17 mei?