Eind 2017 organiseerde Libris voor de zesde keer de verkiezing van de Mooiste Boekomslag. De Libris boekhandels hebben zelf een voorselectie gemaakt van 20 boeken. In totaal brachten ruim 2000 lezers via de website van Libris hun stem uit. De winnaars zijn afgelopen week bekend gemaakt!

3. De beer en de nachtegaal

Op nummer drie staat De beer en de nachtegaal geschreven door Katherine Arden. De boekcover is ontworpen door Aitch.

In een dorp op het randje van de wildernis in het noorden van Rusland, waar de ijskoude wind blaast en het altijd lijkt te sneeuwen, vertelt een oude min sprookjes over de Winterkoning. Verhalen over oude magie verboden door de kerk.

Maar voor het jonge, wilde meisje Vasja zijn het meer dan alleen verhalen. Alleen zij ziet de geesten rondom het huis die haar beschermen. Alleen zij voelt de groeiende krachten van een duistere vorm van magie in het bos… 

de beer en de nachtegaal2. Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Geschreven door Enne Koens staat op nummer Ik ben Vincent en ik ben niet bang. De ontwerper van de boekcover is Maartje Kuiper, die al heel wat boekcovers op haar naam heeft staan. Zoals Dochters, een handleiding voor vaders en Zoons, een handleiding voor moeders.

Voor Vincent is school net als survivallen: je weet nooit precies wanneer je welke ramp kunt verwachten, dus je kunt je maar beter goed voorbereiden. Hij kent het SAS Survival Handboek dan ook uit zijn hoofd. En hij heeft altijd een blikje met handige survival spullen bij zich. Maar het ergste moet nog komen: schoolkamp. Hij heeft nog zeven dagen om zich voor te bereiden. Dan komt er een nieuw meisje bij hem in de klas, De Jas, en dat verandert alles…

ik ben vincent en ik ben niet bang1. Arabische sprookjes

De mooiste boekomslag 2017 is gewonnen door Arabische Sprookjes van Rodaan Al Galidi, een verhalenverteller, samen met Geertje Aalders, een knipkunstenares.

‘Arabische sprookjes’ is een onmisbaar verhalenboek voor kinderen én volwassenen, met sprookjes verzameld en verteld door Rodaan Al Galidi en versierd met de prachtigste knipkunst van Geertje Aalders.

Klassieke Arabische sprookjes
Rodaan Al Galidi, weergaloze verhalenverteller, verzamelde niet alleen klassieke Arabische sprookjes, maar ook verhalen die via een omweg in het Midden-Oosten zijn beland en daar inmiddels niet meer weg te denken zijn. Met zijn humor en filosofische noten spreekt hij zowel kinderen als volwassenen aan.

Knipkunst
knipkunstenares Geertje Aalders, bekend van o.a. Flow Magazine, maakte de bijzondere beelden bij de sprookjes. Met haar schaartje en mesje wekt ze elk detail tot leven.

arabische sprookjes

 

Welk boek vind jij de mooiste boekcover hebben?