Voor de zomervakantie heb ik verschillende boekliefhebbers uitgenodigd om mee te doen aan een nieuwe blogreeks: Kijkje in de koffer! Elke week gunt een boekliefhebber je een kijkje in zijn/haar koffer. Welke boeken gaan mee op vakantie, welke blijven er thuis? Deze week kijk je mee met Marieke van Marieke’s Books!

Schrijf hier een korte introductie over jezelf. Wie ben je? Wat doe je? Hoe is je liefde voor boeken begonnen? 

Hoi! Ik ben Marieke, 20 jaar en ik studeer biologie. Naast student ben ik ook blogger op Marieke’s Books. Op mijn blog schrijf ik over alle boeken die ik lees, maar daarnaast schrijf ik nog veel meer boek-gerelateerde artikelen. Ik lees al sinds jongs af aan, maar op de middelbare school kwam ik erachter dat ik lezen echt geweldig vind. Uren in een andere wereld zijn, heerlijk! Sindsdien lees ik erg veel. Elk jaar probeer ik een paar boeken meer te lezen dan het jaar ervoor.

Waar ga je dit jaar naar toe op vakantie?

Dit jaar ga ik met mijn schoonfamilie mee naar Duitsland voor 2,5 week. Ik verwacht er niet heel erg veel te lezen, maar af en toe heb ik vast een momentje voor mezelf. Verder zit ik deze vakantie veel in de achtertuin te lezen. Dat vind ik echt heerlijk!

Welke boeken neem je mee dit jaar en waarom?

Het Zwembad van Libby Page en De kleuren van het leven van Lorraine Fouchet gaan mee omdat dat recensieboeken zijn. Die wil ik graag zo snel mogelijk lezen. Daarnaast heb ik de Wezens van Matt Haig mee. Dit boek werd me aangeraden door een vriendin en ik ben er erg benieuwd naar. Ook heb ik nog Café Zon & Zee van Jenny Colgan mee. Dit leek me een heerlijke feelgood en dus mocht die ook mee in mijn koffer.

Was het lastig kiezen? Heb je ook thuisblijvertjes door ruimtegebrek?

Ik ga 1 boek thuis laten, dit is de vijfde brief van Nicola Moriarty. Dit boek wilde ik erg graag meenemen, maar ik heb besloten het toch maar thuis te laten. De andere 4 boeken gaan namelijk allemaal mee in mijn rugzak en niet in mijn koffer. Mijn rugzak wordt anders wel heel erg zwaar.

Welk boek geeft jouw het ultieme zomergevoel?

Samen van Julie Cohen vond ik een heerlijk boek. Die kan ik iedereen aanraden. Het is een enorm lief feelgood verhaal en het de opbouw van het boek is erg bijzonder.

Je gaat naar een onbewoond eiland en je mag maar één boek meenemen. Welke neem je mee en waarom dan precies dit boek?

Hof van mist en woede! Dat is het tweede boek in de Hof van doorns en rozen serie en het is echt geweldig. Vol met actie en romantiek. Ik vond de hele serie super tof, maar dit deel al helemaal. Het boek is ook nog eens 600 pagina’s dik, dus genoeg te lezen.

Vraag van Charlotte Lehmann, voorganger kijkje in de koffer: wat zou de titel zijn van jouw autobiografie?

De titel van mijn autobiografie zou ‘De boekenwurm’ zijn. Lekker compact en heel erg typisch voor mij.

Meer weten of wil je Marieke volgen op social media? Dat kan! Je kunt haar volgen op Instagram en heeft zij een eigen blog!