Hét verhaal achter de spannendste achtbaan in de Efteling door meesterverteller Jacques Vriens!

Het is 1893. In de Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken, stapt een vreemdeling binnen. Zijn naam is Gustave. Hij vertelt Jochem over zijn verre reizen. Bij zijn vertrek laat Jochem aan Gustave zien hoe je de gevaarlijke Zompige Heide moet oversteken, een gebied waar de mythische Witte Wieven heersen. Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen de Witte Wieven hem om niets mee te nemen. Toch steekt de hebzuchtige Gustave stiekem een klompje goud in zijn zak.

In 1897 keert Gustave terug. Als ‘Baron Hooghmoed’ koopt hij de Zompige Heide op en bouwt een goudmijn, wat zorgt voor onrust in het dorp. Daar raken ook Jochem en Doortje nauw bij betrokken en hun hechte vriendschap komt onder druk te staan. De baron heeft vele mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven… Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898?

Baron 1898 vertelt het ijzingwekkend spannende verhaal achter de spectaculaire dive coaster in de Efteling. 

Jacques Vriens

Jacques Vriens (1946) is één van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. Als kind wilde hij toneelspeler, schrijver of schoolmeester worden. Hij werd het uiteindelijk allemaal. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag. En met succes, want in de afgelopen 40 jaar werden ruim 4 miljoen boeken van Jacques Vriens verkocht en schreef hij bijna 100 boeken. 

Auteur: Jacques Vriens
Aantal pagina’s: 176
Uitvoering: paperback
ISBN: 978 9000 37322 2
Prijs: € 10,00
Imprint: Van Holkema & Warendorf
Leeftijd: vanaf 10 jaar