Hello new year, hello new me

3 juni 2019, dat was mijn (onbedoelde) laatste post op Just One More Book website én social media. En eerlijk? Het voelt al veel langer geleden…Je raad het misschien al maar het oppakken van mijn blog hoort bij mijn goede voornemens. Want hello 2020!

Het afgelopen jaar stond mijn blog op een laag pitje, heel erg laag, eigenlijk stond de blog gewoon heel even helemaal uit. Ik kon de drive niet meer vinden om foto’s te maken, om verplicht achter mijn laptop te gaan zitten en een blog te schrijven. Het lag niet alleen aan druk die ik mijzelf oplegde, ik was mijzelf ook eventjes kwijt. Het afgelopen jaar heb ik twee grote events mogen organiseren op mijn werk, heb ik een reis gemaakt van een maand door Maleisië en heb ik een huis gekocht met mijn vriend. Ik was na de zomer even totaal de draad en ritme kwijt. Langzaamaan ben ik weer dingen aan het oppakken en ga ik aan de slag met mijn goede voornemens voor 2020.

Just One More Book

Een van mijn voornemens is weer om Just One More Book op te pakken. Ik geef het eerlijk toe; ik mis het. De community, de bonding en het delen van mijn passie; boeken. Om de druk toch iets te verminderen zal Just One More Book niet alleen draaien om Young Adult boeken maar trek ik het breder. Romantische boeken, thrillers, jeugdboeken maar bijvoorbeeld ook kookboeken! Het afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld echt gemerkt dat ik rust vindt in het koken. Maar ook daar heb ik hulp bij gehad. Namelijk van het boek Calm the Chaos van Nicola Ries Taggart. Doordat het boek mij allerlei vragen stelde voor meer rust in mijn leven, heb ik bepaalde doelen gezet en ben ik mijzelf gaan ontdekken.

Sporten & voeding

Zoals ik al vertelde heb ik ook meer rust gevonden door het koken maar ook in het sporten. Momenteel volg ik drie tot vier sportlessen in de week en ik voel me hierdoor veel lekkerder in mijn vel zitten! Naast het sporten richt ik mij ook op gezonder eten (en afvallen), duik ik meer de kookboeken in en probeer ik graag gerechten uit. En toetjes. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven allemaal. Dus af en toe een cheesecake moet ook kunnen 😉

Meer lezen, minder telefoon

Een ander goede voornemen voor mij dit jaar is om minder op mijn telefoon te zitten. Het is heel makkelijk om voor het slapen gaan nog even op mijn telefoon te zitten. Hallo Facebook, even Twitter doorscrollen en wat foto’s liken op Instagram. Voor je het weet is het alweer een uur verder. Dus ga ik naar bed? Dan blijft de telefoon beneden liggen en sla ik een boek open voor het slapen gaan. Verder heb ik ook een kleurboek gekocht en ga ik voor het eten of na het eten nog een half uurtje kleuren. Kleuren? Ja, kleuren. Het geeft zo veel ontspanning en rust om even nergens aan te denken en gewoon kleur aan te brengen aan je witte tekening.

2020, het jaar dat ik meer ga lezen, plezier terug vindt, rust in mijn hoofd maar ook voor nieuwe avonturen! Er staat een tripje gepland naar Marrakesh en gaan we in de zomer een maand reizen door Costa Rica. We hebben nog mooie ideeën liggen voor ons huis en ga ik voor de bibliotheek een opleiding volgen. Genoeg op planning dus. Laten we er een mooi jaar (boeken)jaar van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: