Via de Facebookgroep Vegan Flevoland zag ik een bericht voorbij komen van Green Bakers over hun vegan bakmixen. Ik werd meteen enthousiast en besloot een triple-box te bestellen om álles uit te kunnen proberen. De triple-box bestaat uit: chocolate chip cookies, brownie en appel-kaneel cake.

Over Green Bakers

Green Bakers bestaat uit drie ondernemende studenten die gemerkt hebben dat er te weinig aandacht wordt besteed aan plantaardig bakken. In de zomer van 2020 hebben zij de stap gezet: het oprichten van Green Bakers!

Green Bakers gebruikt alleen maar plantaardige ingrediënten voor alle bakmixen. Tijdens het maken van al het lekkers hoef jij dus geen ei, melk of roomboter toe te voegen.  Op deze manier wilt Green Bakers mensen inspireren om samen de wereld iets groener te maken.

Green Bakers: Vegan bakmixen

Chocolate Chip Cookies

Het eerste wat ik uitgeprobeerd heb uit de triple-box is de chocolate chip cookies. Hier heb je eigenlijk maar twee ingrediënten voor nodig: plantaardige boter en water. En het kost je maar 15 minuten om alles klaar te maken. Omdat ik geen plantaardige boter in huis had heb ik gebruik gemaakt van kokosolie. Dit stond ook als tip erbij vermeld door Green Bakers zelf.

Ik denk dat ik teveel kokosolie gebruikt heb want de koekjes waren te vettig geworden naar mijn smaak. Maar jeetje, de koekjes waren voor de rest heerlijk! Jasper en ik hebben de koekjes binnen een uur allemaal weggewerkt…

Brownie

Het is echt nog nooit zo makkelijk geweest om brownies te maken en het kost je totaal geen tijd. De voorbereiding kost je maar 5 minuten en vervolgens is het ongeveer 25 minuten wachten. Ook voor dit recept heb je maar twee ingrediënten nodig, plantaardige boter en water. Dit keer had ik wel boter in huis; zelf ben ik echt fan van Flora plant, een vegan variant van roomboter en tegenwoordig in bijna elk supermarkt te vinden.

Ik beken eerlijk: het was erg moeilijk om de brownie in de oven te krijgen. Ik bleef er namelijk van snoepen haha! Het was ontzettend romig, zoet en heerlijk. Het is natuurlijk uiteindelijk wel in de oven beland om de brownie af te bakken.

De brownie is echt mijn favoriet, het was te lekker! Ik heb er niet eens een foto van kunnen maken omdat we meteen gingen aanvallen. Smaak, structuur en het gemak; het klopt helemaal en ik heb dan ook niks om aan te merken.

Appel-kaneel cake

Qua voorbereiding ben je zo klaar met de appel-kaneel cake, alleen moet het wat langer in de oven dan de andere bakmixen. Maar het is het wachten waard! Je hoeft alleen appel, water en zonnebloemolie toe te voegen aan de mix en in de oven maar.

Het is maar waar je van houdt natuurlijk maar de appel-kaneel cake was stevig wat vochtig maar ook stevig qua structuur. Maar ik vond dat juist lekker! De cake is zoet maar heeft een heerlijk, niet te aanwezige, kaneel smaak.

De appel-kaneel cake is ook de favoriet van Jasper, he loved it.

To buy or not to buy?

Buybuy! De Green Bakers hebben heerlijke bakmixen op de markt gebracht! Ik vind de box persoonlijk niet duur, €13,50, en het is snel in huis. Enig nadeel, en het is niet eens een echte nadeel, is dat je de bakinstructies moet opzoeken op internet. Het staat niet op de verpakking maar dat is ook het enige. Ik ben benieuwd of de bakmixen binnenkort ook in de supermarkten zijn te vinden maar tot die tijd blijf ik af en toe bestellen.

Note: dit is geen gesponsord bericht & is uit eigen enthousiasme geschreven