Doordeweeks heb ik eigenlijk weinig zin om boodschappen te doen, laat staan te bedenken wat je moet koken. Daarom maak ik zelf altijd gebruik van een mealplanner. Een wat? Een mealplanner!

Een mealplanner is niet meer dan een weekoverzicht waarop jij je gerechten kunt opschrijven. Op deze manier plan ik eigenlijk mijn gerechten én weet ik welke boodschappen ik moet doen.

Zondag routine

Elke zondag pak ik mijn mealplanner en kookboeken erbij. Waar heb ik trek in? Wat wil ik koken? Op deze manier plan ik dus al mijn gerechten in. Niet alleen het avondeten maar ook mijn ontbijt en lunch. Ik probeer zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten, dus ook voor de andere eetmomenten ga ik op zoek naar recepten.

Oke, je bent even bezig maar dan heb je ook wat! Alhoewel, hoelang je ermee bezig bent ligt natuurlijk ook aan je aanpak. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om de kookboeken in te duiken of pak ik een aantal kookblogs erbij.

Boodschappen

Op basis van mijn gerechten maak ik ook een boodschappenlijstje zodat ik niks kan vergeten. Op deze manier sta je niet altijd voor je koelkast met de vraag wat heb ik in huis? en loop je niet als een kip zonder kop rond in de supermarkt. Wat ook fijn is dat je niet thuis komt met random ingrediënten die je spontaan koopt en waarvan je later denkt wat moet ik ermee? Al mag wat lekkers altijd wel mee in je boodschappenmandje.

Ander voordeel van het gebruik maken van een mealplanner is dat je ook left-overs kunt inplannen. Een aantal gerechten plan ik in voor twee dagen omdat ik weet dat het teveel gaat zijn. Hetzelfde geldt ook voor ingrediënten, een aantal recepten zoek ik op basis van ingrediënten omdat ik het al in huis heb of ga halen.

Gratis download

Denk je nu: wat handig dit! Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik heb namelijk een eigen mealplanner gemaakt die je gratis kunt downloaden. Op deze manier kan jij ook beginnen met het inplannen van je maaltijden en gericht boodschappen doen.  

Laat je mij weten wat je ervan vindt? Vind ik leuk!