Fun Fact Friday: Virginia Andrews

Het is tijd voor Fun Fact Friday! Jouw dosis leuke, grappige, interessante weetjes over schrijvers, boeken of bibliotheken. Vandaag staat mijn all time favorite schrijfster in de spotlight, namelijk Virginia Andrews!

Virginia Andrews in het kort

Virginia Cleo Andrews is geboren op 6 juni 1924 in Virginia Beach. Ze was een Amerikaanse romanschrijfster en de eerste van het genre gothic horror. De boeken van Andrews hebben veel te maken met familiegeheimen en verboden liefde. Haar eerste boek kwam uit in 1979, Bloemen op Zolder, en was meteen een succes. Het boek bereikte de top van de bestseller-lijsten in slechts twee weken tijd.

Andrew Neidermann

Virginia Andrews overleed op 63-jarige leeftijd in 1986 aan borstkanker. Omdat haar boeken zo populair waren, besloten de erfgenamen van Andrews een ghostwriter in te huren. Andrew Neidermann werd uiteindelijk de ghostwriter om meer verhalen te schrijven onder de naam van Virginia Andrews. De duistere engel, deel 2 in de Casteel-serie, wordt beschouwd als het laatste boek dat Andrews volledig zelf geschreven heeft. De rest van alle boeken zijn geschreven door Neidermann, geïnspireerd door Virginia Andrews uit haar ideeën boek die zij achterliet.

Roxy-serie

In april 2014 kwam er een nieuwe serie uit, Roxy-serie. Dit zijn de laatste boeken die vertaald zijn en uitgegeven worden. De boeken van Virginia Andrews zullen nog wel verschijnen in het Engels, maar worden niet meer uitgebracht in het Nederlands. Ontzettend jammer! Gelukkig heb ik zelf ruim 80 boeken van Andrews in de kast staan en ze blijven leuk voor een re-read.

Films

De bekendste boekenserie, de Dollanger serie, is verfilmd maar nooit in de bioscopen geweest. De filmproductie was in de handen van Lifetime. De hoofdrol was voor Heather Graham, die je kunt kennen van de Scrubs of Austin Powers. De tv films zijn uitgekomen tussen 2014 en 2016. Dit was alleen niet de eerste verfilming van de Dollanger serie. Deel 1, Bloemen op zolder, is verfilmd in 1986, waar Virginia Andrews ook 1 keer in beeld komt. Vlak daarna is zij overleden. De film is uiteindelijk in 1987 uitgekomen.

Naast de Dollanger serie is deel 1 van de Hudson serie ook verfilmd. In 2006 kwam de film Rain uit met Brooklyn Sudano in de hoofdrol, bekend van de Stephen King serie 11.22.63. In 2018 komt er nog een film uit van Virginia Andrews, namelijk Heaven, verfilmd naar het boek Hemel zonder engelen uit de Casteel-serie. De film komt in 2018 uit, er is alleen nog geen release datum bekend dus nog even afwachten!

Dollanger DVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: