Fun Fact Friday – Karin Slaughter

Het is tijd voor Fun Fact Friday! Jouw dosis leuke, grappige, interessante weetjes over schrijvers, boeken of bibliotheken. Vandaag gaat het over mijn favoriete schrijfster op het gebied van spanning en crime, namelijk Karin Slaughter!

Karin Slaughter

Karin Slaughter is een van ‘s werelds meest gewaardeerde schrijvers. Ze is geboren op 6 januari 1971 in Georgia, maar ze woont in Atlanta. Haar thrillers zijn inmiddels in 36 landen verschenen. Ze heeft wereldwijd meer dan 35 miljoen boeken verkocht.

Debuut

Voordat Karin Slaughter doorbrak met haar boeken werkte zij als sign-maker. Ze ontwierp logo’s en vond dit ontzettend tof om te doen. Ze bedacht namelijk allerlei verhalen bij de logo’s en zo kon ze haar creativiteit kwijt. Karin Slaughter is eerst begonnen met het schrijven van een historisch roman. Het verhaal gaat over 2 families en speelt zich af in zuidelijk Amerika tijdens de Civil War. Ze heeft hier een hele nette afwijzingsbrief over gekregen en besloot vervolgens om een thriller te schrijven. Ze was altijd al gefascineerd door crime verhalen, mede doordat de zus van haar stiefmoeder bij de politie werkt. In 2001 kwam haar eerste thriller uit, Blindsighted, in Nederland bekend als Nachtschade.

Movie or no movie?

In 2016 werd er bekend gemaakt dat het boek Triptiek, met Will Trent in de hoofdrol, verkocht is aan een Zweeds filmmaatschappij. Heel bijzonder, want Karin Slaughter was eigenlijk altijd tegen een boekverfilming. Ze was erop tegen omdat er dan teveel veranderd moest worden aan het verhaal. Volgens de laatste berichtgeving zou de televisiefilm in 2017/2018 uitkomen. Helaas is er nu niks meer over bekend. Maar zoals Karin Slaughter zelf heeft gezegd in een interview, over een boekverfilming van Lee Child is 10 jaar over gedaan. Ze heeft dus nog hoop!

Laatste nieuws

Mocht je het gemist hebben, haar nieuwste thriller ligt sinds 12 juni in de winkels, genaamd Gespleten. Momenteel werkt Slaughter aan een nieuwe Will Trent-trhiller die in de zomer 2019 zal verschijnen. Can’t wait!

Weet jij nog leuke, toffe of grappige weetjes over Karin Slaughter? Ik hoor ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: