Op Eerste Pinksterdag besloten wij naar Burger´s Zoo te gaan in Arnhem! Geen spontaan uitstapje want je moet je toegang ruim van te voren reserveren. Maar dat de mag de pret zeker niet drukken! De dierentuin heeft ontzettend goed hun best gedaan om voor iedereen de veiligheid te waarborgen maar op zo’n manier dat het allemaal soepel verloopt en dat het toch echt als een uitje voelt! Hoe ze dat gedaan hebben lees je in deze blog.

Jasper & ik wilden voor coronatijden al een uitje plannen naar de dierentuin omdat het voor ons echt een romantisch plekje is. Iets met jubileum vieren 😉 en ondanks dat wij voorzichtig te werk gaan en ook bepaalde grenzen hebben, werden wij wel meteen hyped toen wij hoorde dat Burger’s Zoo weer open ging.

Reserveren & tijdsloten

Je moet ruim van tevoren online je ticket boeken, het is niet mogelijk om ter plekke een toegangsbewijs te kopen. Alles gaat online én je moet ook een tijdslot reserveren! Om drukte voor de ingang te vermijden en omdat er maar een aantal bezoekers naar binnen mogen, willen ze die stroom bezoekers verdelen over de dag. Wij hebben gereserveerd voor 10.00 – 10.30 uur en mogen dus alleen dan naar binnen, wat voor ons geen enkel probleem is. Het was inderdaad ontzettend rustig bij de ingang en je kon heel makkelijk doorlopen. Daarnaast krijg je bij de ingang ook een aangepaste plattegrond mee.

Looproutes en bewegwijzering

Zodra je het park binnen komt is het wel eventjes druk, dit heeft meer te maken met de standaard dingen. Bezoekers komen binnen en willen toch nog graag naar de wc of ze nemen eerst uitgebreid de plattegrond door. Wij besloten meteen door te lopen en daar rustig alles door te nemen. Wat mij meteen opviel was de bewegwijzering en bordjes. Door het hele park door heeft Burger’s Zoo op de grond afbeeldingen gespoten van dieren met 1,5 meter afstand maar ook bordjes naast de paden.

Daarnaast heeft de dierentuin gekozen voor een éénrichtingsverkeer. Bepaalde paden waren dan ook afgezet maar geen zorgen, ze hebben het zo goed voorbereid dat je geen enkele dier mist onderweg.

Eten & drinken

Wij waren op Eerste Pinksterdag te vinden in de dierentuin op 31 mei. Dit betekent dat wij niet weten hoe het nu geregeld is met de restaurants omdat die versoepeling op maandag 1 juni inging. Ik kan je wel vertellen dat wij zonder problemen naar de wc konden gaan en er overal door het park genoeg bankjes waren om lekker even te zitten. Wij hadden zelf ons eten meegenomen maar het was ook mogelijk om take-away in één restaurant te halen.

Wij hebben een heerlijke dag gehad in de dierentuin en het was helemaal niet druk. Er waren zelfs bepaalde stukken dat wij helemaal alleen rondliepen! Je kreeg genoeg ruimte om dieren te bekijken, op gepaste afstand van iedereen. Wat ons betreft zeker een aanrader om een dagje Burger’s Zoo in te plannen!